BIODINAMIKUS CRANIO SACRÁLIS KEZELÉS

Mi a biodinamikus cranio sacrális kezelés?

A Cranio Sacrális szó a Cranium (koponya) és Sacrum (keresztcsont) latin szóból ered. Kiejtése kranioszakrális. Ez a két szerv a végpontja a craniosacralis rendszernek, amelyet a gerinc/gerinccsatorna köt össze.

Az agyat és a gerincvelőt beborító kemény agyhártyán belül kering az agyi-gerincvelői folyadék, melynek kitapintható ritmusa van, épp úgy, mint a szívverésnek, vagy a légzésnek. Ezért ez a szervezet harmadik nagy ritmusát képezi, a légzés és szívverés ritmusa után. Itt fejlődik a központi idegrendszer, mely minden szervvel összeköttetésben áll, és működésükre hatással van. Ahhoz azonban, hogy testünk harmonikusan működhessen, az szükséges, hogy az agyi-gerincvelői folyadék akadálytalanul áramolhasson a rendszerben.

Ezt a zavartalan áramlást segíti a cranio sacrális kezelés.

Erről bővebben olvashatsz itt.

A kezelés menete

A páciens felöltözve fekszik a kezelőágyon, relaxált állapotban.
A biodinamikus craniosacralis kezelés során a kezelő az aktív-figyelem tudatállapotában, meditatív jelenlétével olyan körülményeket teremt, melyben létrejöhet a kapcsolat a test legfinomabb önszabályozó rendszerével, a testintelligenciával. Ahogyan kvantumfizikai kísérletek is igazolják, a figyelem önmagában jelentős változásokat okoz. Sőt a megfigyelő az akaratával, irányított várakozásával befolyásolni képes a kvantumfizikai kísérlet eredményét.
Az aktív figyelem kialakítása után, a kezelő megérinti a pácienst a craniosacralis rendszer mentén a hátsó és elülső oldalán is. Az érintés súlya, mellyel a terapeuta a testhez ér, alig ötgrammnyi.
A craniosacralis ritmus több szinten, egyre finomabb rétegekben érzékelhető a kezelő számára. Ezen ritmusok egyszerre vannak jelen a testben, kezelés közben hol egyik, hol másik kerül a figyelem előterébe. A ritmusok legfinomabb szintjén, melynek üteme 100 másodpercenként egy kitágulás és összehúzódás, a test változással szembeni ellenállása igen csekély. Ezen a finom szinten érzékelhető a test potenciálja, a homeostasist támogató életerő, az öngyógyuláshoz, az önszabályozáshoz szükséges belső energia forrása.

A biodinamikus craniosacralis kezelés során nem siettetjük, erőltetjük a változásokat. 

A gyógyulás folyamatai természetes módon, az adott személy testének saját ütemében kezdenek kibontakozni. A belülről elinduló folyamatokat figyelve, követve, támogatva akkor, és pontosan abban az irányban tudunk a testnek fizikailag is segíteni a természetes szimmetria és harmónia visszaállításában amikor arra mind lelki, mind a szövetek szintjén már felkészült. A terápia tehát rendkívül finom, nem beavatkozó, nem manipuláló jellegű. A kezelés egyáltalán nem fájdalmas, (sokan el is alszanak közben), inkább egy mélyen ellazult állapotot eredményez, ami akár többórás pihentető alvással is felér

A kezelés időtartama

A rendszerint egy órás a kezelés.

Attól függően, hogy egy probléma milyen súlyos, vagy milyen régóta áll fenn, a szükséges kezelések száma egyénenként változhat. Van úgy, hogy akár már egy kezelés is látványos eredményt hozhat, de általában 3-7 kezelés az, ami után már megmutatkoznak a jótékony hatások. A kezelések után néha gyógyreakciókra lehet számítani, melyek azt jelzik, hogy a szervezet reagált a kezelésre, és az öngyógyító mechanizmus újra aktivizálódott.

A kezelés javallatai

A kezelés hatást gyakorol a csont-és izomrendszerre, az idegrendszerre, a szív-és érrendszerre, az immunrendszerre, a különböző szervekre, a kötőszövetekre, a testnedvekre és a test energiarendszerére is. Ajánlom nem csak betegeknek, hanem egészségeseknek is, hiszen fontos szerepet játszik a megelőzésben, csökkenti a felgyülemlett stresszt, ezáltal pedig fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet, erősíti az immunrendszert, általános jó közérzetet biztosít, és segít a testi-lelki harmónia elérésében. Az esetek nagy részében látványos, gyors eredményt hoz. Hatására pozitív irányban változik az életminőség, csökken a stressz, erősödik az immunrendszer, növekszik a fizikai életerő, és javul a közérzet. 
Biztonságosan alkalmazható súlyosan sérült vagy idős emberek esetén is. Rendkívül hatékony a stressz tartós oldására, álmatlanságra, gerincsérv megelőzésére, érzelmi problémákra vagy a gyász feldolgozására. A kötőszöveti rendszer feszültségmentesedése által a csontok finoman optimális helyükre kerülnek. A test egyensúlya középvonala mentén visszaáll.

A kezelés ellenjavallatai csupán azok a problémák szerepelnek, melyek esetében az intracranialis (koponyaűri) nyomás változása veszélyes lehet (pl. akut agyvérzés, koponya v. csigolyasérülés akut fázisa, akut agyhártyagyulladás, nyúltagyi hernia (sérv), akut medencetörés, Arnold-Chiari szindróma, agykoponya és agyfolyadék nyomászavarai esetén (vízfejűség), friss, nem kivizsgált és kezelt értágulat (aneurizma), súlyos vérzési zavarok, melyeket érinthet az agynyomás finom változása.)

Az akut állapotok után viszont kiegészítő kezelésként hatásosan alkalmazható a craniosacralis terápia.

Személyes történet

A terhességeim előtt a kedvenc alvási pozícióm a hason fekvéses alvás volt. Alig vártam, hogy újra hason fekhessek miután végre nem volt hasam és a szoptatást is befejeztem. Csakhogy a gerincem korábbi megterhelési következtében az alsó gerinccsigolyáim oly módon elmozdultak, hogy kifejezett fájdalmat és kényelmetlenséget okozott a hason fekvés. Egyetlen Biodinamikus Cranio Sacrális kezelés következményként ez a problémám teljesen megszűnt. No nem azonnal. A kezelés után még fájt a derekam 1-2 napig, nem csak fekvéskor, nem túlzottan ugyan, de a fájdalom felerősödött, a gyógyulás egyik jeleként, majd végleg megszűnt.

A kezelések során gyakran tapasztalok az oldódás következtében megjelenő belső képeket, szimbólumokat, információkat, melyeket közlök a kezelt személlyel, amennyiben azt szükségesnek érzem.

Sok szeretettel várlak: Kelemen Dóra Biodinamikus Cranio Sacrális Terápia kezelő 

Ha szeretnél többet megtudni, személyesen megtapasztalni, kipróbálni az általam képviselt módszereket, kérj személyes konzultációt az alábbi elérhetőségeken.

Tel: 36 30-241-7135

E-mail:kelemendora03@gmail.com

Kelemen Dóra Krisztina Tel:06 30 241 7135
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el