Mi a biodinamikus cranio sacrális kezelés?

Az embrió kifejlődésének kezdetén a csírában a craniosacralis rendszer kezdeményei épülnek ki először. Már ezt megelőzően a megtermékenyített petesejtben egy ritmikus pulzálás indul el.

Abban a pillanatban, amint a szervezetet valamilyen fizikai, vagy lelki trauma éri (legyen az születéskori sokk, baleset, vagy feszült, stresszes élethelyzet), ún. blokkok alakulhatnak ki a rendszerben. Ezek meggátolják a folyadék szabad áramlását, ez pedig akár krónikus betegségek kialakulásához is vezethet, hiszen a craniosacralis rendszer tárolja ezeket a blokkokat, akár évtizedeken keresztül is. Ezek feloldásában segít a craniosacrális terápia a szöveti feszültségek oldásával, valamint a koponya-, és keresztcsonti kóros mikromozgások korrigálásával annak érdekében, hogy a szervezet öngyógyító rendszere ismét hatékonyan működhessen.

Dr. John Upledger orvosprofesszor dolgozta ki azt a terápiás módszert, melyet a világ számos országában már klinikákon is használnak, és van ahol már a társadalombiztosítás is támogatja a kezeléseket. 1985-ben Floridában megalapította világhírű intézetét, mely a craniosacralis terápia területén végzett kutatások és a nemzetközi terapeutaképzés központja.

A biodinamikus craniosacralis kezelés fizikai manipuláció nélkül (ez különbözteti meg az Upledger Intézetben tanulható craniosacralis terápiától), a szervezet természetes önszabályozását segítve állítja vissza a test anatómiai egyensúlyát, mellyel mély, relaxált tudatállapot jár együtt.

Ahogyan a szív- és a tüdőlégzés ritmusai alapján következtetni tudunk a test egészségi és pszihés állapotára, úgy a craniosacralis ritmusok minősége, ereje, vízszintes és függőleges kiterjedése is diagnosztikai eszközként szolgál a kezelő számára. A craniosacralis kezelő számára érezhető, hogy a craniosacralis ritmus mely testtájékokon nem tud zavartalanul áthaladni. Nyomonkövethető továbbá, hogy a kezelő aktív figyelmének támogatásával hogyan rendeződnek át a feszült szövetek lehetővé téve, hogy a craniosacralis ritmus az egész testet szimmetrikusan, harmonikusan és erőteljesen átjárhassa.

A biodinamikus craniosacralis módszer amellett, hogy a nyugati orvostudományból fejlődött ki, megközelítésében teljesen holisztikus. A test-lélek-psziché elválaszthatatlanságánál fogva a fizikai tünetek mellett mind azok lélektani aspektusaival, mind pedig a minket működtető legfinomabb testi és tudati rendszerekkel egyidejűleg foglalkozik.

A betegség és a testben megmutatkozó nemkívánatos jelenségek a biodinamikus craniosacralis kezelés hatására visszatérő testi egyensúly és lelki harmónia következményeként szűnnek meg.

Kelemen Dóra Krisztina Tel:06 30 241 7135
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el