Az augusztusi bölcsesség – Az arany

2018.08.01

Az augusztus hónap csillagjegye az oroszlán, ennek egyik jellemző színe az arany.

Az arany szépséges fénysugár a napból. Az arany a nap természetes fénye. A szín az arany fémben, a napsugár tükröződéseként az égen, a vízen vagy fényes felületen természetesen formájában látható.

Az arany arról ad hírt, hogy a megfelelő tettek, megfelelő eredményt hoznak. Az arany nem késlekedik megtenni másokért, ami segít nekik. Az arany olyan szín, aminek nem kell ellenállunk, jöhet úgy, ahogy van. Az arany kész van a befogadásra és arra is, hogy adjon.

Az arany jól tudja, mit tud. Az aranyak természetes önbizalma van a dolgokhoz, amit szeret csinálni. Ez jár is neki. Az arany örömteli és természetesen kedves. Eláraszt a fényével, és szereti, ha dicséred, bár tudja, hogy milyen jól csinál dolgokat. Az arany szeret enni is. Okos döntés, ha figyel is erre, hogy megakadályozza a túlzott hízást.

Az arany színre akkor van szükségünk, ha lusták vagyunk cselekedni és megélni azt, ami van. Az arany akkor is kell, ha bajban vagyunk. Jót tesz minden bajjal, és minden nehézséget legyőzhet, csak el kell engednünk az irányítást. Az arany az Isteni szikra, ami eltölti az elménket és lemegy a szívünkig, aztán megvalósul. Hagyjuk hát kibontakozni ezt a színt bennünk. Az arany segít a lehangoltságban, és a második csakra gyötrelmeit, a vágyaink utáni sóvárgást megszünteti. Ez a szín segít ki a gyászból is, bár ebben más színek is sokat segítenek sajátos módjukon.

Lássuk meg az arany szépségét a tó tükrében felcsillanó napban. Az arannyal sokat tanulhatunk magunkról és másokról. Az arannyal felfedezhetjük valódi természetünket. Az aranyat, ha jól használjuk, megsemmisíti nehézségeinket, túlzásainkat és elhozza számunkra a középutat, az dolgokat egyensúlyba lendíti. Nem véletlenül arany a középút.
Megvilágosodást segít elő. Ez a szín a tudatossággal átszőtt Isteni csoda. Tisztaságot és békességet sugall.

Az arany azok színe, akik kisbabát várnak. Ekkor a magzat az égi világból jön, és ezt hordozza az édesanya. Akinek a kedvenc színe az arany, annak nincs gondja az isteni szépség észrevételével, használatával. Arannyá tudunk válni, ha úgy tartjuk jónak.

Az arany teljessége a fénynek. Használjuk a színt arra, hogy megteremtődjön az az élet, ami a mennyekbe van megírva nekünk. Használjuk bátran és gyakran, sokszor.

Az arany minőség kettős is tud lenni. Egyik éne megvilágosodáshoz közel van, a másikkal pedig gőgös és felfuvalkodott. A negatív arany felpöffeszkedik, magasra nyúl, de megosztozni a zsákmányán, már nem szeret. Elveszi ami neki jár, és megadja neked is ezt a tiszteletet, ha te szereztél valamit. Kegyesen engedi, hogy tiéd legyen, ami sajátod. Nem szeret kérkedni mindig a sikereivel, de jó ha tudod, hogy ő ki is valójában.

Az arannyal kiaknázhatóak a lehetőségek az életünkben. Merjünk azzá válni, amit hordozunk a színnel magunkban. Az arannyal olyan fontos lépcsőket teszünk meg, ahova mások nem mehetnek mellettünk. A saját utunkat magunknak kell járnunk. Azonban a legjobb az, ha ezt örömmel is tesszük, és ebben is segít nekünk az arany. Vele felfedezzük az örömöt az életben. A valódi öröm bennünk él, és csak arra vár, hogy előtörhessen. Sokszor nem érezzük méltónak az életet arra, hogy örömmel töltsük meg. Ezt gyakran megtesszük mindannyian, akik még nem értjük az élet törvényit, és azt, hogy mit tehetünk nehézségeink megoldódásáért, vagy azért, hogy meg se történjenek. Az arany színnel megvarázsolhatjuk úgy az életünket, hogy azokat a nehézségeket eltöröljük, ami már nem szolgálnak, vagy amik tanulságát könnyedebben is be tudnánk fogadni, és azokat, amit az Univerzum erői engedélyeznek számunkra. Az isteni szikra erre az eltörlésre, mindig késztetést is igyekszik bennünk biztosítani. Ez a késztetés is arany, csakúgy, mint emelt fővel élni.

Akkor vagyunk rendben, ha felismerjük belső érzéseink mozgatórugóit. Ekkor jutunk egyre közelebb és közelebb ahhoz az énünkhöz, akik valójában vagyunk. Hántoljuk le magunkról a rétegeket, és vegyük fel valódi énünk fényruháit. A fény hasznos tanácsadó, használjuk jó tanácsra és bölcs meglátásokra azt. Az arany fény használata előhozza belőlünk azt a viselkedést, ami megoldja a szóban forgó nehéz helyzetet az életünkben. Igazi megoldó képességgel rendelkezik a bölcs döntések révén. Az arany a bölcs törvényhozó.

A gondos apa is arany az életünkben. Az apánkkal való kapcsolat milyensége határozza meg az életutunkon felszedhető aranyat. Az arany gyakran önfenntartási képességeket jelent e téren aranyban, vagyis pénzben. Az apa ebben azért meghatározó, mert ő adja a családi mintát az önelfogadásra és megértésre, ami szükséges a gyermeknek ahhoz, hogy saját magát tudja nyújtani bármiben, amit választ. A valódi önmagunk adása a siker kulcsa még akkor is, amikor kimagaslóan tehetségesnek bizonyulunk valamilyen téren. Azonban tehetségeink valódi megmutatása is arannyá válik minden esetben.

Az arannyal kommunikálni akkor a legjobb, ha a szívünkből engedjük kifelé. Más kérdés, ha csak a szájból jön ki, de nincsen benne a megfelelő érzelmi töltés és megértés a szívben. A bentről szóló mély igazságainkat higgadtan kimondani arany a kapcsolatokban. Arannyá válik és édessé, mint a méz, ha megtanuljuk érzéseinket ily módon kifejezni.

Nem mindig egyszerű folyamat, arannyá válni és értékessé önmagunknak. Az arany értékes.

Az arannyal akkor nehéz kijönni. ha túlértékelte önmagát. Ha nem tart egyenrangúnak magával. Az arannyal jól láthatóak a hibák, mint az ezüsttel, amik visszatükröző színek. Azonban a bölcs arany tudja, hogy a saját hibáit elfogadva néz a másikra elfogadóan. Ez a valódi arany természet. Ez a szín ad nekünk kellő önbizalmat és tartást a hétköznapok terheiben is.

Az arany értékes fizetőeszköz a hibáinkért cserébe. Amikor az élet mérlegben több az arany, mint a fénytelenség oldala, addig jól mennek a dolgaink. Ugyanis aranyunk jóvá tudja tenni, kijavítja, amit elhibáztunk. Arannyal támogatunk másokat a bajban, segítjük őket, és tudjuk, mit kell tennünk értük. Az arany színnel könnyű segítséget adni. Az arany áramlik, folyik és szívesen fogadja a neki járó ajándékokat is. Egyszóval könnyedén ad és kap is. Arannyal ezt tanulhatjuk meg.

Az arany segít felismeri bennünk az isteni energiákat, az isteni szépséget és elfogadtatja velünk a világot olyannak, amilyen, a tudatosság által. Bennünk lakozik minden jó és minden rossz is. Az arany az egyensúly a jó és a rossz tudása között. Az arany segít megállni a helyünk ebben az életben azzal, hogy a jót választjuk.

Az arany alkalmazása

Az arany gyógyítja elsődlegesen az idegrendszert, ahogy a sárga is. Az arannyal kezelt testrész gyorsan felépül, használjuk tehát észben tartva a következő eljárást.

Igyunk szolarizált vizet úgy, hogy közben megérezzük a napot a bőrünkön. Ez az együttes hatás adja a nap energiáit tökéletesen át.

Szolarizált víz: Tegyünk ki egy üvegpohárban vizet a napra 1-2 órára, majd kortyonként igyuk meg 1-2 óra alatt. Minél tovább van a napon, annál erőteljesebben hat, akár 6-12 órára is kirakhatjuk a napra a vizet.
Vagy helyezzünk arany színű tálcára üvegpohárban vizet és világítsunk rá lámpával. Egy óra elteltével igyunk belőle egy kortyot, és ez tegyük meg gyakran a következő néhány órában. Időközben igyunk egy kis almalevet is tisztításra.

Arany színű ételeket is ehetünk, vagy viselhetünk magunkon arany ékszereket és ruhákat.

Kerekedjünk fel nyaranta és üljünk ki a természet szépségébe, találjuk meg azt a helyet ahol legjobban érezzük magunkat a napon. Menjünk oda annyit, amennyit csak tudunk.

Lilian Verner Bonds az aranyról:

Az arany felemel. Éppen ezért kiválóan alkalmas fizikális és pszichológiai depresszió kezelésére. Jól hat az öngyilkos hajlamokra is. Jó hatással van a pajzsmirigy-elégtelenségre és a gyomoridegre. Bármely féle emésztési rendellenesség esetében használható. Reumára és bélirritációra is.

Ahogyan a sárga alkalmas horzsolások és bőrpanaszok kezelésére, úgy a nála erősebb arany is.

Az arany azt jelenti, "Én vagyok". Emiatt az arany nagyon jó a klimax idején fellépő depresszió kezelésére. A férfiak klimaxos időszakában is fontos szerepe van.

A sebesültre materiálisan vagy vizualizáció útján is adhatunk aranyszínű kötést. Az arany rendkívül jól alkalmazható múltbeli, érzelmi vagy testi sérülések enyhítésére.

Az arany egyik érdekes aspektusa, hogy segít lerázni bármiféle élősködőt - érzelmit és testit egyaránt -, bármit, ami nem igazán az ember része.

Az arany dicsőséges. Az arany a Húsvét és a feltámadás színe. Az arany kiterjeszti a szeretet hatalmát. Az arany régi szín, a tapasztalat és a régi emlékek színe. Tudja, hogy az ember azért kapja a bölcsességet, hogy továbbadja másoknak, és nem azért, hogy megtartsa magának. A gyermek alázata és az igaz király bölcsessége az arany erejében egyesülnek.

Az arany tudja, mire van szükség az életben.

Az arany azt jelképezi, ami az időn túl van. Az arany a halhatatlanság. Ha nem tudod magaddal vinni, az lehet, hogy azért van, mert már ott van!

Az arany mindenki számára életerőt és bőséget sugároz. Az arany tudja, hogy mindenből végtelenül sok tartalék van. Ami úgy tűnik, hogy elveszett, vagy elvették, az visszatér.

Az aranynak hozzáférése van a tudáshoz. És - ami a legfontosabb - az én ismeretéhez. Az arany tisztán csak önmaga. Az élősködők képtelenek belekapaszkodni. Az arany senkinek sem a bolondja.

Az arany azt kéri tőlünk, hogy bízzunk és merjünk. Az arany ajándékát a bizalom nyilvánítja meg. Amikor bízol, be tudsz hódolni. És amikor behódoltál, képes vagy befogadni. Az arany gyorsan befogadja a tényeket.

Az arany negatív hangulatában senkiben sem bízik meg. Ez az anyával kapcsolatos bizalmatlanságot jelzi.

Az arany szépsége minden rosszat legyőz. Amikor a szerelmesek szerelmük bizalmának fényében ragyognak, erőteljes bennük az arany aspektusa. Az arany végül örömöt és boldogságot hoz. A teljesség jele. "És aztán boldogan éltek, amíg meg nem haltak.." Ez egy arany vég és kezdet. Az arany nem igényel hitet. Amikor az ember az arany hatása alatt dolgozik, egyszerűen csak tudja a dolgokat.

A győztesek az arany dicsőségében sütkérezhetnek. Az arany semmit sem keres, már mindent megtalált. Az arany hozzáférést biztosít. Hozzáférést ad ahhoz is, ami elérhetetlen. Az áldozatot győztessé teszi. Az aranynak nincsenek áldozatai, és nem is áldoz fel senkit.

Az arany a megbocsátás. Múltbeli rossz tapasztalataink, melyeket felhalmoztunk magunkban, és nem bocsátottunk meg, továbbra is bántanak bennünket. A megbocsátás azt jelenti, hogy leakasztjuk magunkat a horogról.

Az arany jómódú. Az arany gazdagságának azonban magasabb rendű jelentése is van: az arany a lélek tapasztalata. A szent aranyszínű glóriája arra utal, hogy lelkileg éretté vált. A mártír arany glóriája azt jelzi, hogy ő már túl van a megpróbáltatáson.

A valódi arany az emberek között a tisztelet.

A negatív arany fél a sikertől, fél a bukástól, és attól, hogy egyáltalán itt legyen. A negatív aranynak irreális elvárásai vannak - ez a bolondok aranya. "Nem minden arany, ami fénylik," ahogy Don Quixote (Cervantes szereplője) is mondja.

Az arany a megoldás, melyet a sárga keres.

Rudolf Steiner egy mondta az aranyról:

'Ha arany hátteret festettek a képre, akkor otthont adtak a szellemnek a földön, a képben bizonyos mértékig jelenvalóvá tették azt, ami mennyei. És az alakok ebből az arany alapból léphettek elő, az arany alapból fejlődhettek ki a szellem teremtményeként.'

Képek: https://www.hippopx.com

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Kelemen Dóra Krisztina Tel:06 30 241 7135
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el