Az áprilisi lendület - A vörös

2018.04.01

Április a kos hónapja, a kos színe pedig a vörös. Ez nem véletlen, hiszen a vörös és a kos archetípus kéz a kézben járnak. Lássuk meg mit is mond ebben a hónapban számunkra a vörös szín, mi az, amire felhívja a figyelmünket és mit tud számunkra nyújtani.

A vörös a testi élet szelleme és a gyökércsakra színe - az élni akarás színe.
A vörös arról szól pozitív értelemben, hogy amit eltervezetünk célt, azt soha el nem tévesztve menjünk, haladjunk, erős akarattal a lelkünkben.
A vörös sokszoroz, erősít, különösen érzéseket. Megvirágoztat, fellendít mindent, amihez fog. Aki vörös, az hatalmas, hatalomban áll, fontos neki az irányítás, az anyagiak, a pénz, mert az a hatalom, eszköz a céljához. Ezt a hatalmat lehet jól és rosszul is használni, azonban a vörös nem különbözteti ezt meg. Csak hajt előre, visz tovább lendülettel a cél felé. Néha persze el is fárad, kifogy a gőzből, előfordul, ahogy annyit kienged magából, hogy úgy érzi az egyénisége is elveszett. Ekkor lustává válik, és méltatlanná. A negatív vörös ilyen. Méltatlankodik, kéreget, bizonytalan, alkalmatlan, energiahiányos és élménynélküli.

A vörös legfőképpen magányos farkas. Egyedül viszi véghez a célját. Nem kell neki segítség. Kisgyerekek 'enyém' és 'akarom' korszakai vörös korszakok. Ennek az akaratnak nagy hasznát veszik az életben, mert erre van szükségük a célhoz vezető úton, másképpen képtelenek lesznek azt megtalálni. A megfelelő akarat nélkül, tunyák és az előbb említett negatív vörösek lesznek.

A vörös gyorsan intéz. Céltudatos természetű. Elmélázhat dolgokon, de csak rövid ideig, nem köti le semmi a figyelmét túl hosszú ideig, a változás kell neki. Megalkuvó csak akkor tud lenni, ha oka van rá, fontos oka a céljához, és akkor sem tartja a megállapodást sokáig.

A vörös szín öltöztet, csillogást ad a szemnek. A vörös számottevően jól mutat azokon az embereken, akikben sok a tűz. Kivirágoztat, elhivatottságot kölcsönöz, gondozza a lélek tüzét, szellemét, szítja a parazsát, ami szükséges, amikor eltunyultunk. Mindenkiben ott van a parázs, amit a vörös képes feleleveníteni, megmutatni, növelni és alkottatni vele. Használjuk, ha kedvünk van a fényéhez, az erejéhez, az akaratához, a kellemes érzésekhez, amiket hoz.

A vörös nyugton nem maraszt, csinálnod kell valamit, úgyhogy hasznos, ha el kell végezni a teendőinket.

A vörös tüzesség és a szerelem is. Akkor is használhatjuk, ha azt szeretnénk, hogy valaki jobban észrevegyen. Randevún viselhetjük alsóneműnkként, nem látva is megérzi a párunk a hívogató erejét, vonzását, boldog kedvtelését. Használjuk a vöröset, ha akaratunk gyengül, és nehezen boldogulunk, alkalmatlannak érezzük magunkat egy feladatra. Sok lendületet ad. Adjunk hozzá egy kis rózsaszínt, hogy a lendület ereje ne menjen túl a célon. Csak mértékkel használjuk, hogy az energiáinkat ne gőzölögjük túl.
A vörös életereje a zöld életereje hasonló. A vörösé lendületes a zölddé állandóan folyik.

A vörös buzdít, támogat, kedves tud lenni ideig-óráig, amíg meg nem unja, de az tud lenni és nagy lendülettel. Okos is tud lenni, ha akar. A lényeg az akarat, ami irányulhat így vagy úgy. A vörös segít megtörni a ridegséget, amely elállja utunkat. A vörös kiselejtez, és megújítja a lelkesedést a továbbhaladáshoz. Amikor betegség állja útját, szomorú, mogorva morgássá válik. A túl sok vörös hatására az akarat eluralkodhat a szíven.
A vörös én pozitív formájában az én értékében való hit.

A vörös a kívánós szín, és a vágyódás színe is, tele van vágyakkal, és félelmekkel. Vigyázni kell vele, ha félünk, mert azt is erősíti.
Kiváló hatása van, ha méregteleníteni szeretnénk. Mindent tesz, ami sok, ami gyors, mindent átalakít, ami elégtelen, ami lassú. Kipirosít.
A vörös nagyon jó azok számára, akik könnyen megfáznak, átfáznak. A hideg a kék - a torokcsakra -, ezt melegíti fel a vörös. Emlékezzünk arra, hogy a vörös kiégetheti ugyan a gyulladásokat, ha azonban helytelenül alkalmazzák, akkor irritálhatja és még súlyosabbá teheti azt.

A vörös alkalmazása:
Használatakor bízd magad az intuíciódra. Viselhetünk vörös ruhát, vagy házunkban és körülötte is szétszórhatjuk virágok, bútordarabok, dekoráció, megvilágítás stb. formájában.
Azonban a színek használata nem kell, hogy fizikai legyen, egy érzésnek, egy állapotnak is van színe.

Vörös ételek:
A vörös testbe való beépítésének egyik módja, ha egyszerűen megesszük. Vöröshúsok, pirospaprika, piroshéjú alma, paradicsom, retek, vöröskáposzta, cékla, ribizli, málna, eper, görögdinnye és vörös fűszerek.

Rudolf Steiner a vörösről:

A vörös, a tér egyenletes kitöltöttsége, az élő fénye. A zöld az élet képe, és a vörös az élet csillogása, az élet fénye. Ez csodálatosan szépen mutatkozik meg, ha megkíséreljük, hogy egy fehér felületen lévő vörös színt szemléljünk, egy eléggé telített vöröset; azután gyorsan másfelé nézzünk, és egy zöld utóképet fognak látni, ugyanaz a felület zöld utóképként jelenik meg. A vörös belénk világít; a bensőben saját képét alkotja meg.


A vörös hangulatai

A vörösnek számos árnyalata van. Mindegyikük rendelkezik a vörös alapvető tulajdonságaival, ezen tulajdonságok azonban módosulnak attól függően, hogy a vöröshöz képest magasabb, vagy alacsonyabb rezgésű az árnyalat.

Skarlátvörös- a vörös legmagasabb rezgésű árnyalata

Ez a szín akkor szükséges, ha nagy bajban vagyunk a szívünkkel. Nem tudjuk hova, merre vezet az útja, de kéne tudnunk. A szerelemben segít eligazodni azáltal, hogy mélyíti a szenvedélyt a megfelelő társ iránt. Használd a skarlátvöröset, ha versenyezni szeretnél valakivel, akit nem tudtál eddig legyőzni. 
Kegyesen segít, ha bajod van az önértékeléssel. Energiát ad azokra a területekre, amik szükségesek a helyes cselekedetekhez önmagunkért. Használjuk ki, ha tudni akarunk olyan tudományokat, amikhez szükségünk van egy kis átbillentő erőre, mert nem mennek könnyen számunkra. Ahol ellenállunk, ott falakat rombol. 'Kellemest a hasznossal!' a jelmondata. Nem tud pihenni, mindig csinálnia kell valamit. Csak akkor viseljük, ha sok a tennivalónk, és nincs időnk pihenni, mert nem is engedi. Ha elfáradtunk, ne használjuk a skarlátvöröset, ne izzítson bele a nyugalmunkba a fényével. 
Energiát ad, amikor elválni készülünk valamitől, valakitől. Megújít, ha segítségre van szükségünk az elválás során felmerülő problémáinkon, mint önértékelés, személyiségzavarok, kellemetlen ellenségeskedés, elválástól való félelem. Átlendít ezeken. Ha pozitívan használjuk, újra éleszti a kialudt belső tüzünket. Használjuk óvatosan, figyeljük meg, mikor elég.

Lángvörös - vörös narancssárgával

A hajtóerő színe, amivel sokra viheted. Ha itt az az ideje, hogy elindulj, és elérd a céljaidat, ez a szín segít. Felpezsdít, tüzel, mint minden vörös, csak ez még jobban. Az igazság tüze, ami benned rejlik. Nagy hévvel rendelkezik. Tisztít és kioltja, ami nem jó. Mélyre hatol. Továbbmegy, bármi is álljon az útjába. Túl is terjedhet, ha nem vigyázol, oltsd el, ha már nincs rá szükséged. Új lelki szakasz kezdetét jelzi az életben, az ember egész lénye újjászületik.

Rozsdavörös- narancssárga és piros kicsi barnával

A rozsdavörös energiát ad ahhoz, hogy azok legyünk, akik valójában szeretnék. Bátorságot hoz olyan helyzetekben, amikben nem mertünk önmagunk lenni, és elönt minket lelkesedéssel önmagunk iránt is. Belülre figyel, kívülről támogat, energiát hozva a csendbe. 
Nem olyan erős, mint az élénk vörösek, de pont ezért kedves tud lenni, és odaadóbb, mint lelkes társai. Viseld, amikor kell egy kis nyugalom a lendületbe, amivel viszed a dolgaidat. Használhatod, ha már túl fáradt vagy egy élénk vöröshöz, de a dolgod, viszont tenni kell. Szépen átnyom a teendőkön ilyenkor, szinte észrevétlenül. Makacsul kitart ez a szín is, mint a többi vörös, de ő nincs ennek a makacsságnak a tudatában. Lustaságot hoz, ha eltúlzod az adagolását, mert nincsen ami megállítsa és nem veszed vele észre hogy túlfáradsz. Ekkor pihenj és mellőzz minden vöröset. 
Ahhoz is ad energiát, hogy másokban ne a hibát keressük.
Egyhangú is tud lenni, és nem akarja, hogy megismerjék a szándékait. Rejtőzködik az igazság tüze elöl, nem tartja meg a szavát, kipletykálja a hibákat, ha negatív. Odafigyelő, gyengéd alkalmazása gyógyítja az elhamarkodottan kimondott szavak emberét.
Tüzesen él, de kissé lágyabban, mint a többi vörös. Érezzünk rá bátran az alkalmazására!

Karmazsinvörös - vörös kicsi kékkel

Jól meglát dolgokat, és véghez is viszi amit eltervezett. Sokszor tudattalanul tud cselekedni, de mégis jól. Olyan erőt kölcsönöz a szín, ami nagyon hasznos lehet, ha nem tudjuk mit, de cselekednünk kell, méghozzá azonnal. Ehhez bátorságot sugároz felénk, hogy tegyük meg, ami tőlünk telik, és meg is teszi velünk. Minden olyan helyzetre is hasznos, amit nem tudunk megváltoztatni, de benne kell maradnunk, legalábbis egy ideig. Ennek elfogadásában segít azáltal, hogy megbirkóztat vele, amíg tovább tudunk lépni egy számunkra kedvezőbb helyzetbe. És segít is e helyzet megteremtésében. Okosan alkalmazva temérdek teendőt elintézhetünk, ami meg se kottyan. Merjük használni, arra figyelve mikor elég belőle. Kifáraszthat észrevétlenül, mint más vörösök, de ez még jól is tart bennünket, amíg a hatása alatt vagyunk, nem is tudjuk, hogy kifáradtunk tejesen. Pihenni ez sem segít.

Vörösesbarna-vörös barnával keverve

Aggodalommal átszőtt cselekvések színe. Ekkor csenjünk magunk köré ebből a színből. A barna segít, hogy nyugalomban legyünk, amíg a cselekedet lezajlik. Lámpaláznál mérsékelten alkalmazva derűt hoz nyugtalanság helyett. A vörösesbarnában benne van a vörös akarata és ereje, valamint a barna mély gondolkodása és csendes megértése. 
Lefejti rólunk a teendőket, de észbe kapat, ha túl sokáig lustultunk. Jól segít elvégezni a feladatokat. Egy kevés vörösesbarnával a lakásunkban, optimális tett is pihenésidő arányt tudunk kialakítani. Világosságot hoz belénk, amikor a barna sötétje eluralkodott gondolatainkon, lustaságba merültünk, és tehetetlenségbe. A túlbiztonság ellen is segít. Nyugalommal segít élni, ha nem merünk.Sötétvörös- vörös és fekete keveréke

A sötétvörös szárnyakat ad a hidegségben, és továbbrepít oda, ahol melegség kínálkozik számodra. 
Elég céltalan tud lenni, a mélységekbe vágyik, de nem jut el oda, mert nincsen elég hajtóereje. Elveszíti az erejét, amikor indulna. Csak a vágyát adja az indulásnak. egy kevés sötétvörös viselése ebben a helyzetben segít, hogy kilendülj. Ne használd sokáig, figyelj hogyan változnak érzéseid, ha átlendített már egy másik szín kell a továbbhaladásra. Érezz rá mire van szükséged, és ha érzed, figyelj erre tudatosan.
Elmélyülő szín, a múltban tud élni, a múlt lendületében. A 'Bezzeg akkor milyen jó volt!' mondat hozzá tartozik. Segít elengedni a múlt fényes lendületének képét és átlendít a sóvárgáson a régi szép idő után. Figyelj a belső hangodra, hogyan segít az alkalmazásban, minden vörös csak egy ideig szükséges, ahogy ez is.

Rószapiros

A piros rózsa életerő, és életigenlés. Szépséges, felvidít és elkáprázat. Szinte odaszól, hogy leszakítsd, viseld, figyelj, elérd, megvedd, engedelmeskedj a csábításának, az életörömöknek, a boldogságnak, amit tartogat. Boldogságot hoz a szerelemben, boldog vágyat, boldog szenvedélyt, boldog szeretetteljes tüzet ígér, és ad.

Rózsaszín - fehér és vörös keveréke

A rózsaszín a szeretet sugározza feléd. Elmélyülten szerető szín. Ez a szín segít neked a bajban, ha bánat és szomorúság ér. Vigasztaló és csillapító. Kiteljesít. Ne hagyd elcsendesülni magadban, amikor hívogat magához. Azonnal fordulj hozzá, ha bajban vagy, segít feloldani az emberi ellentéteket. Ekkor képzelj el mindent rózsaszínben. 
A rózsaszín segít a dolgok újraértékelésében, amikor ideje, hogy a régi dolgokat elengedjük, hogy azok elolvadjanak, szétoszoljanak.

Cseresznyepiros

Édes élet színe. Használd, ha azt szeretnéd, hogy segítsen felnőni, a szüleidtől egészségesen elszakadni mindannyitok örömére. Jól segít ebben. 
Ha túl sok, eláraszt a szeretetével, és terhes lesz. Ha gyakran így viselkedsz, használd a cseresznye pirosat, segít erről leválni. Élvezd az életet túlzott ragaszkodás nélkül.
Szeretet színe ez is. A boldog szereteté. Az elengedésé, a vágyak kiteljesedésé, a szívbeli kivirágzásé. Használd ezekre hangsúlyosan, sokszor. Engedd gyógyulni ami 'fagyott' a szívedben. A neheztelést lebontja és újjá varázsolja a testet.
Akaratos szín, mint minden piros, de jót akar neked. A jóakarat színe. 

Lazacrózsaszín. - a rózsaszín és a barna keveréke

Függőségeket hárít el. Ne dőlj be nekik, súgja. Megérezteti a szeretetet, aminek hiányát éled a függőségeidben. Ez a szín segít felocsúdni belőlük. Levezet róluk gyengéden, lassan, de biztosan. A lazacrózsaszín azt akarja, hogy átérezd mások szenvedését is, és segíts, amikor, ahogyan tudsz. Nem enged elnézni mások gondjai felett, ha tudsz segíteni odavonz és megteszi amit kell. Engedd, hogy irányítsa benned a mindenki számára legfőbb jót. Pirossal kombinálva kellő lendületet ad, kicsit nagyobb erővel bír. Még gyorsabb és akarat telibb a kettő együtt alkalmazva. Festhetsz egy képet a két színnel, ha gyors hatást szeretnél. Kérd mire alkalmaznád, majd fesd ki magadból, azt amit szeretnél hogy elmúljon, vagy megváltozzon, átértékelődjön.

Orchideaszín- lilás-kékes-rózsaszín

Az egyik legerősebb szeretetsugárzó szín. Az orchideában mélységes elhivatottsággal tevékenykedsz szeretteidért és önmagadért. Ez is segít a függőségek oldásában mert önszeretet ad. Viseld, ha arra vágysz jobban szeresd magad. Megvalósítja a kellő önszeretetet és önértékelési képességeket ad. 

Magenta- vörös és lila keveréke

A magenta szeretne boldogan élni a saját világában. Mindent akar, de azt gyorsan, gondolja, pedig nincs rá szüksége. Ezt valahol tudja is. A valódi boldogságot a természet hozza számára.
Magentának lenni bosszús is tud lenni, mert nincs mindig elég hajtóereje ahhoz, hogy jól cselekedjen. Ez akkor lehet, ha túl sok a lila. Visszafogja a lendületet, csak elmélkedik, lát, de nem valósít meg. Ez nehéz neki, mert a vörös hajtaná.
Józanul tud dönteni, tudja mi miért van, elmélázgat a döntésen, amíg minden irányból megnézi a helyzetet, aztán dönt, amit nem bán meg. Szeret is dönteni. Ha ez nehéz számodra, viselj magentát, erőt ad hozzá. 
A magenta hatása alatt lévő ember úgy tűnik, tudja mit gondolunk, és mit érzünk. A magenta a szereteten keresztül éri el célját.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Kelemen Dóra Krisztina Tel:06 30 241 7135
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el