A júniusi öröm és tudatosság - A sárga

2018.06.01

Sárga a világosság, az égi derű. A sárga a neheztelés felengedése, a megkönnyebbülés, a tudatos tisztítás, az elvégzett munka öröme, a végtelen lényünk felfedezése. A sárga az ihlet megvalósulása, és a nehéz helyzetben való boldogulás. A sárga örömteli szín. A sárga, a világi örömök megismerése, a napfény érlelődése testünkben.

A sárga óvatos az érzések terén, de világosságot hoz bennük és a fejünkben. A sárga vigyáz ránk a bajban, amikor a tiszta gondolkodás segít. A sárga veszi fel a harcot a túlzott vágyakkal a tudatosság által. A sárga mindent tud. A sárga, ha negatív, nem viseli el, ha mások is tudják, amit ő.

Aki tisztában van a tudásával, és alázattal is rendelkezik, az a napsárga. Ha nem vagy tisztába önmagaddal, azzal hogy ki is vagy valójában Isten szemében, használd a sárga színt. Tiszta sárgát. Átgondolni a dolgokat sárga. De az átgondolás, nem feltétlenül elég. A tiszta sárga lilával kombinálva lehozza azt a tudást, amire szükséged van egy adott helyzetben. Sokszor segíthetünk magunkat így, ha úgy érezzük eltévedtünk gondolatainkban. Segít megérteni saját nézőpontunkat és a többiekét.

A sárga tudatosság, és a gyengeségek elrejtésére szolgáló erő, mert arra összpontosít, amit tudsz. A veleszületett képességeket megmutatja. De abban is segít, hogy lássuk, hogy mit nem tudunk. A sárga felfedi a hazugságot, és megmutatja az igazságot a fényével. Mindent szeret, ami fényes, mindet akar, ami valódi. A sárga biztosan tudni akarja, ha tévedett. Szereti, ha látja, hogy mi a jó számára, és másoknak.A sárga az a tulajdonság, amire akkor van szükségünk, ha keveset keresünk. Ekkor elővesz belőlünk olyan részeket, amik lehetővé teszik, hogy többet érjünk el az életben. Bátran alkalmazzuk ekkor!

A sárga légies szín. A sárgát nehéz megfogni. A sárga mindig tudja, hogy mit akar, csak maximum, nem jön neki össze, mert légvárakat épít, alapok nélkül.
A sárga hasznunkra lehet a szerelmi ügyeinkben, mert amikor szerelmesek vagyunk, jól jönnek a tiszta és pozitív gondolatok és képességek a szerelem kavalkádjában. A sárga az a tudatosság, amit akkor gyakorlunk, ha valakire vágyunk, de nem lehet a miénk. A sárga az is, ha valaki megbánt minket, mi mégis a tudatosság által kiemelkedünk a problémából.

A sárga a nyár kezdete. A sárga az a szeretet, ami szívünkből kibuggyan és tudatossággá érik. Amikor tudjuk is, hogy szeretünk, az már sárga.

A sárga nem a magány színe. A sárga felvidító és mindig csak vidítana. Nem szereti, ha szomorú vagy, kifejezetten irritálja. Az 'Élj a mának!' mondat, sárga. A sárga felmelegít a tudatával. Rád ontja a lelkesedését, a jókedvét, azt a derűjét, amire egy depressziós embernek éppen szüksége lenne, mert nem látja a fényt.

A sárga felüdít, feltölt, eltölt. A buli a javában sárga. A sárga a szórakozás színe, és a beszédé is. A szó sárga. Mivel a sárga szeret beszélni, természetesen beszél, és sokat. Aki sárga, ha pozitív, szeret másokat meg is hallgatni. A kellő tapasztalat nélküli beszéd is sárga, csak az negatív, csakúgy, mint a túl sok szó. Akkor nehéz vele, ha a gondolati világa túlszárnyalta, és hadar, már azt sem tudja hol tart. Ilyenkor nehéz figyelnie, csak mondja, mondja. Egyrészt ekkor hagyni kell neki, ameddig ki nem adta magából, aztán talán képes lesz figyelni ránk. Másrészt ekkor könnyedén segíthetjük egy kis zölddel. Képzeljük el, ahogy a szív zöldjébe viszi a gondolatait. A szívünkkel hallunk meg másokat a legjobban. Ha a szívünk nyitva van, nagyon szívesen megnyílik nekünk az, aki beszél, és jól eső érzés hallgatni. Ha a másik szívén is van nyílás, megérkezik hozzá, amit adni tudunk.

A sárga az a jótétemény is, amit szavakkal teszünk. A szavak ereje gyógyít, ne hagyjuk hát szó nélkül, ami helytelen, és hagyjuk a szánkon kiáradni azt, ami segít másokat. Ezt gyakran meg is tesszük, mi emberek, amikor azt érezzük, 'Ezt fogalmam sincs miért mondtam neki', vagy épp tudod miért, de gyakran felülről jövő tanácsként mondtad ki, a sárga jótett segítségével, hogy az illető is meghallja.

A sárga a túlzás az evésben és ivásban, amikor már nem kéne enni és inni. A sárga nehezen figyel a testére, a sárga könnyedségéhez képest, a test túl sűrű. A sárga szeret inni, és alkohollal még jobban érezni magát.

A világossárga az ikrek csillagjegy színe, ami egyben a nap színe is. A világossárga, ami mindent megvilágít, megmutatja mindenek az erejét, és a tudatossággal teszi azt. Ha át tudod gondolni a tetteidet, céljaidat, az értékeidet és a benned levő érzelmeket kérdéssel tudod kezelni, az sárga. A sárgával tudatosítsd, hogy mit is szeretnél és utána jöhetnek a tettek, ami vörös.Ha azt szeretnénk, hogy boldogan éljünk, alkalmazzuk gyakran a sárgát. A sárga viselése valójában olyan állapotot jelent, amiben mindig tudatosságunk teljében vagyunk.

Vedd föl a sárga ruháidat, amikor kellő figyelemben szeretnél részesülni, hogy másokat tudatosítsd, hogy figyeljenek rád. Mindenkit érdekel a sárga, ez egy olyan szín, amit nyugodtan lehet alkalmazni az érdeklődés felkeltésére. Mások érdeklődését pirossal még lehet fokozni.

A sárgát, ha megesszük, szervezetünkben jó hosszú ideig tartósítja a boldog érzéseket. Együnk hát sárgát! Nélkülözhetetlen szín! Napi 1x valamilyen sárga színű étel, valamilyen formában nagyon hasznos tud lenni.A sárgát, ha alkalmazzuk a hajunkra, megerősíti a hajszálakat, dúsabb hajat kölcsönöz.A pirossal együtt alkalmazott sárgát, ismerjük kiskorunk óta. Az érdeklődés és a 'miért' kérdés mindig sárga, a dolgok kipróbálása pedig piros. A gyerek az érdeklődéssel és az érdeklődéséhez fűződő gyakorlással tanul jól. Használjuk a gyerekeknél a tanulás során a két színt, és meg lesz a hatása. Engedjünk utat annak, ami iránt érdeklődnek, még akkor is, ha érdeklődésük meglepő számunkra, és boldog emberré válnak.

Kedvező szín, ha el akarjuk érni, hogy valakit elcsábítsunk. A vidámság, ami a sárga, a legjobban vonzza a többi embert.
A sárga hasznos szín a gyógyítás terén, ha az idegrendszerrel van probléma. Sárga és arany gyógyítja a kimerültséget, a fej fáradtságát. Kendővel kössük be a testrészt és világítsuk át fénnyel.

Alkalmazásának módjai: 


1.Tükör technika: Tartsd a tükröt magad előtt kb 20 cm-re és nézz bele. Lásd meg a szemed fényét a tükörben, hogyan csillan fel? Ha ezzel megvagy, tartsd a tükröt a nap felé, ne te nézz a napba, veszélyes, majd fordítsd meg a tükröt ismét magad felé. Képzeld el, hogy a nap, ami eddig megvilágított a tükröt, most a te arcod fénye is egyben. Képzeld el, ahogy a tükörképedet nézed, így, az elképzelt nap fényében, hogy mik azok a rejtett képességek, amiket eddig elbújtattál, vagy nem tudtál felfedezni önbizalomhiány, szégyen, bánat, rossz neveltetés, hiúság, féltékenység stb. miatt.

Ha ezzel megvagy, írd le egy papírra, és ne tétovázz, valósítsd meg őket. Segítségül használd a színeket!

2.Ruhaviselet: Öltözz színekben! Legyen minden színből, minden féle ruhadarab. Ha kell, rendezd újra a ruhatáradat, hogy meg tudd valósítani a színterápiát. Különböző színű selyemkendőkkel is segíthetsz magadon. Ezeket fénnyel át kell világítani úgy, hogy az egész testedet borítsa a kendő, és érje fény.

3. Tegyünk félre egy kevés vizet a napra. Ez egy másik módja a sárga bevételének. Néhány órát hagyjuk ott, majd igyuk meg kortyonként fél napon át. Egy két nap, és máris sokkal energikusabbak, önbizalom telibbek leszünk.

4.Vigyünk sok sárga virágot abba szobába, ahol tartózkodunk nappal.

6.Gondolatban is lehet alkalmazni egy színt. Üljünk le, és képzeljük el, amint a szükséges testrészt, vagy az egész testet beborítja az adott szín.

7.Hasznos lehet még a szivárvány meditáció, amikor a szivárvány minden színébe beállunk ügyelve arra, hogy alulra képzeljük a pirosat, a gyökércsakránkhoz, a szakrálishoz a narancsot, a napfonathoz a sárgát és így tovább. Ez a meditáció rendkívül felüdítő, és izgalmas eseményeket hoz az életbe, ami aztán bőséges megjutalmaz bennünket az élet szépségével és örömeivel. Csináljuk hát bátran! Tisztít, véd, és boldogít!

8.Sárga ételek vagy fűszerek bevitele a testbe: citrom, friss gyömbér, finomított melasz, sárgadinnye, sárga szilva, paprika, grapefruit, banán, ananász, kukorica, avokádó, csillagtök, főzőtök és hajdina.

Sötétsárga

A sötétsárga az elmozdulás színe a sötét gondolatokból. Borongós, sötét, bántó gondolatokból, ami mindannyiunkkal megesik egyszer-egyszer. Levetkőzni őket azonban sokszor, sokunknak nem egyszerű. A sötétsárgát alkalmazhatjuk ekkor úgy, hogy viseljük a színt. Hordjuk magunkon sapkaként, vagy párnánk legyen a fejünk alatt. Elhordja tőlünk a negativitást. Fontos segítség abban a helyzetben is, amikor a fényünk nem sugárzik rendesen át a testünkön, mert gyenge, vagy mert nem eléggé felkészült a világra. Ekkor a sötétsárga kivezet ebből a gyengeségből, illetve a világ fájdalmából, hogy fényünk teljes erejében ragyoghasson.
A sötétsárga olyan vezetők színe, akik gyorsak, hasznosak, bizalomkeltők, de borongósak a gondolataik, amikor valami rosszabbul alakul. Ekkor hordják a színt a megfelelő testrészen, ott ahol a bizalomhiány jelentkezik az életben, ez lehet ott, ahol fájdalom van a testben. A sötétsárga kivezeti őket a derűlátásba a borúból, a negatív helyzetekben is. A gondolatok világosodnak, és megoldják azt a problémát, ami épp előttük áll.

Sárgásvörös

Amikor azt éljük meg, hogy nem kérdőjelezünk meg semmit, nem gondolunk bele semmibe, egyszóval közönyösek vagyunk, a sárgásvörös segít nagy erőkkel. Kitisztítja a közönyt a vörös tetterejével és igazságérzetével, és felébreszti azokat a gondolatokat, amik egyrészt további tetteket szőnek mind önmagunkért, mind másokért, másrészt abban segítenek, hogy haladjuk az életünk olyan mezőin, amik még vártak ránk. Segít a szín élni, nem beszélve a benne levő sárga öröméről, amit kihoz belőlünk. Egyszerű a használata, kössük magunkra kendőként és világítsuk át egy lámpával.


Citromsárga

A citromsárga a legfényesebb sárga. Ez a legnagyobb erő a léleknek a pozitivitás által. Tartsunk otthon citromot kosárban az asztalon, frissessége és fénye kiárad az egész lakásba, és megtelíti azt örömmel.Világossárga

A világossárga a fényét gyorsan kiereszti másoknak. Adni akar, és sokat. Ő az, aki annyi fényt ad neked, amennyit csak be tudsz fogadni. Aztán kell egy kis idő, amíg ő maga regenerálódik. A világossárga, ha bajban vagy, megszólít, mit tehetne érted. A világossárga az a segítő, aki felébreszt egy negatív álomból, mert tudja, hogy mire van szükséged. A világossárgát kedvelik azok, akiknek minden nap sok gondolat van a fejükben, mert tisztítja is azokat.

Kankalinsárga

A kankalinsárga biztosan segít, ha baj van azzal, ahogy az életet veszed. Ha negatív vagy, kihoz belőle, ha pozitív vagy még pozitívabbá tesz, de úgy, hogy bőven túlszárnyalsz eredeti elképzeléseden. A kankalinnal kegyes az élet, mert jó másokhoz, tudja, hogy kicsoda, és azt is hogyan legyen az, ha mégsem jár jó úton. Mint minden sárga tudatosság, ez is az, csak a kankalin pici pirosa nagy segítség lehet a fizikai életben.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Kelemen Dóra Krisztina Tel:06 30 241 7135
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el