A vonzómező tecnika elméleti háttere

A módszert Dr. Kurt Ebert orvos , a Pennsylvaniai Philadelphiában élő pszichiáter fejlesztette ki és tanítja ezt a csodálatos módszert.

Az AFT felhasználja:
- a keleti akupunktúrás gyógymód alapjait
- Dr. Eric Kandel Nobel-díjas biológus és viselkedéskutató felfedezését,
- a szintén Nobel díjas Linus Paurin felfedezését
- Dr Charles Shang kutatásait
- David Böhm kutatásait,
- Rupert Sheldrake morfikus mező elméletét,
- és Dr. D. Hawkins tudatszintekkel foglalkozó munkáját.

Dr. Eric Kandel, Linus Paurin és Dr. D. Hawkins bár különböző kiindulópontokból megközelítve a problémát, de mind arra a következtetésre jutottak, hogy az elme gondolatainkon keresztül a legelemibb szinteken befolyásolja fizikai lényünket.

Dr. Eric Kandel megfigyelte, hogy a csigák idegrendszere tartós stressz hatására megváltozik.
Az embereknél is hasonlóan működik a megfigyelése.
Az életünk során tapasztalt élmények, érzelmek és gondolatok ki- és bekapcsolják a géneket. A gondolatok hatására az agyunk és a testünk egész életünkben változik.

Dr Charles Shang a gondolat testre gyakorolt hatásait elemezte tovább. Azt figyelte meg, hogy a meridián rendszer egy olyan jelátvivő rendszer, amely átfedi, és kapcsolatban áll az ideg- és keringési rendszerekkel, de nem része egyiknek sem. A meridián rendszer, mint egy sejten belüli mágneses energia átalakító rendszer, nagy valószínűséggel megelőzi illetve fölötte áll minden más fiziológiai rendszernek.

Rupert Sheldrake bebizonyította, hogy nem a gének felelősek a sejtek információiért. Hiszen minden sejtünkben ugyanaz a gén működik. Mégis az egyik sejt egy lábujjat képez, a másikból pedig máj lesz.
Továbbá megfigyelte, hogy ha egy faj kis százaléka megszerez egy tudást, azt rövid időn belül az egész populáció ismerni fogja, anélkül, hogy találkoztak volna egymással. (Lsd.: 100 majom esete)
Az információ nem a génekben található, hanem a körülöttünk lévő térben. A gének csupán antennák, amiken lehet állítani, hogy milyen adást fogjanak az információs mezőből. Tehát minden azon múlik, milyen infóval van megtöltve a "mező".

Dr. Hawkins a tudatszintek elméletével járult hozzá az AFT-hez. Létrehozott egy skálát, amelyen a 200-as szint a választóvonal. A 200-as szint alatti érzelmek valami problémát fognak az egyén életében okozni. Például betegséget. Az AFT-vel a pácienst magasabb tudatszintre hozzuk, ahol már megindulhat az öngyógyulás.

Dr Hawkins feltételezi , hogy az attitűdök, a gondolatok és a hitrendszerek kapcsolatban állnak különböző, a test egyes részeihez vezető energetikai útvonalakkal. Ezek ugyan azok az útvonalak, amelyeket a klasszikus kínai orvoslás a Csí meridiánjaiként ír le.

Általában az emberek tudatszintje 200 fölött van, de bizonyos helyzetekben lekapcsolnak egy 200 alatti szintre. Ha ez erősen vagy gyakran történik, akkor abból akár betegség is kialakulhat.

A keleti akupunktúrát vizsgálva felfedezték, hogy a meridiánokat stimulálva lehet módosítani az ember körüli információs mezőt. Ami pedig visszahat a testre. Az akupunktúrás pontok kopogtatásával megváltoznak az érzelmek, az emlékek, a gondolatok. Magasabb rezgésű információ fogja körbevenni a testet. Ez pedig visszahat a fizikai állapotra és újból létrejöhet az egészség.

Kelemen Dóra Krisztina Tel:06 30 241 7135
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el