A májusi nyugalom és mélység  - A barna

2018.05.01

A május hónap fő csillagjegye a bika. A bika csillagjegy színei közé tartoznak a földszínek, vagyis a barna minden árnyalatában. 

Számos szín ötvöződik a barnában. A barna a Föld. A barnából kezdődik az élet, ebből nő ki a mag. A barna a lét bölcsője és halálunk után is ez takarja el testünket. Az anyaméh energiája is barna. A barna óv, véd, biztonságot ad, stabilitást nyújt, és utadra enged, ha már készen vagy rá.
A barna a nagy megújulás színe. Ekkor lehántjuk magunkról régi mintáinkat és kinövünk a saját mélységünkből, hamvainkból, hogy újra megnyugvást keressünk az új önmagunkban. A barna újít, ha úgy tartja kedve, mert sokszor tesz saját kedvére.
A barna merész is tud lenni, és vállalkozó, a barna az a vállalat, ami magán hordozza az emberek sorsát.
A barnában keveredik minden olyan érzés, ami bennünk csobog. A barna kedves, aranyos, jóságos és értelmes. Találékony, okos, mindentudó , végtelenül áradó és adakozó, oltalmazó, gyönyörködően és kedvesen bolondozó. Biztonságot nyújt azoknak, akiknek szüksége van a biztonságra. Ez fontos neki.

A barna az életrevalóság színe is. A barna hasznos azoknak, akik nyugalmat szeretnének az életükben, olyan nyugalmat, amit eddig csak vártak, de nem valósulhatott meg.
A barna a mélység színe, azé a mélységé, ami a lelkünkben van.

A barna az az időszak, amit akkor élünk, amikor a lelkünk kissé elfáradt és még pihenésre vágyik. Olyan ez, mint egy téli álom, mint egy téli utazás a mélységben, a Föld belsejében, a Föld magjában és szívében.

Szépség rejlik a barna nyugalmában, melegében. Ha dühös, akkor csak azért, mert megzavartad a napirendjét, vagy az alap értékekkel szemben vétkeztél. Ekkor ne kerülj a szeme elé, nem sok esélyed van. Nagyon nehéz a dühe. Ellenkezik, aztán támad.

De a fejlődés színe is a barna. Minden, ami már nem jó, azt képes elismerni és elfogadni, és az elfogadás által megváltoztatni azt. A nyugalmas fejlődés színe. A barna szeret írni és gondolkodni is, mély gondolkodó, de nem áll le könnyen azzal, amit kigondolt. Tartogatja, emésztgeti, fejtegeti, és nehezen haladhat a dolgokkal. Az ítélkezés is barna. Barna minden, ami beragadt, és nem engedi átszűrődni a fényt. Barna az az ima, amit akkor mondunk, ha félünk a veszteségtől. A veszteségtől való félelem minden része barna.

A barna olyan kedves tud lenni, amilyen mások talán soha. Azonban nehéz eset tud lenni a kedvesség terén. Igazából nem lehet bántani, olyan kedves. Nem tudsz rá haragudni, csak érzed, hogy megfolyt, még mindig akar egy kicsit. Mohón akarja azt, amire vágyik, te adsz és adsz, és neki több és több kell.
A barna korszakok olyan korszakok, amiket egy heves, tüzes piros nehezen él meg, mégis szükségesek lehetnek a fejlődéshez. A barna stabilitást hoz. Mert a stabilitás, a barnának az egyik elsődlegesen fontos tulajdonsága. Ha stabil vagy, barna is vagy.
A barna felhalmoz mindent, ami jó neki. Amikor nem szívesen ad oda másnak semmit abból, ami az övé, akkor nagyon negatív. Ilyenkor segíthet neki a természetben való lét, mert ekkor emlékszik arra, hogy ki is ő valójában. Ekkor újra visszaáll nála a megtartás és elengedés egyensúlya.
Ha elégedetlen, kissé nehéz vele dűlőre jutni.

A barnát azonban akkor is éljük, ha megbántottak minket. A megbántódás színe, ekkor szükségünk van a használatára. Megnyugtat a rezgése, és erőt ad ahhoz, hogy visszaszóljunk, visszavágjunk, amikor szükséges. Nem hagy minket a pácban, mert benne van a kellő erő, a kellő meglátás és a kellő boldogság utáni vágy, ami végül nem engedi bent maradni a mélyben.
A barna erős talaj a lábunk alatt. Alapokat ad. A barna nem fellengzős, kevéssel beéri. Tisztában van az értékeivel, nem kell neki bizonygatnod őket. A barna nő nem féltékeny. Stabilan tudja, mit nyersz, ha vele vagy. Ha nem kell neked, odébbáll, az amúgy sem megy a stabilitáshoz, hogy ragaszkodjon valamihez, ami bizonytalan. A barna férfi alapvetően elégedett típus, boldog lehetsz nőként mellette, mert mindig a javadat akarja, ha szeret téged.
A barna alapvetően csendes, de kifejezetten jó társaság is tud lenni. Sokan a nyugalmába bújnának egy kicsit, a csendes mélységbe, ami körülveszi őt. Bízhatsz benne, sosem árul el, akkor sem, ha megsebezted. Jó társ, és van tartása, a benne levő életigenlés csak nagy rövid időre engedi, hogy bántsák, nem tűri el, és azt sem, hogy megalázzák. Jó érzéke van ahhoz, hogy talpra álljon. Alapvetően szeretetteli, gyakran csak csendben odébb megy, és hagyja, hogy magad ébredj rá arra, mit okoztál benne. Ha ezt nem teszed, túljut rajta magától, de nem felejti el. A barnának megvan az ereje ahhoz is, hogy kimutassa, amit érez, ami fáj neki. Ha ezt megteszi, megkönnyíti az életét.
Az érzések fontosak számukra, sokkal fontosabbak, mint másoknak, akik nem barnák, vagy nem barna korszakukat élik.

Olyan embert enged a karjaiba, aki becsüli és jó hozzá. Ha erre van szükséged, használd a barna színt.

A negatív barna megtart, szorít, szinte megfullaszt, nem odaadó és nem akarja a javadat. Ha negatív, nem enged tovább, magában tartja az összes érzést. A mélysége nem engedi be a fényt, amikor az illető tényleg nagyon szomorú. Ez a szomorúság gyakran vezet olyan mélabúhoz, ami az egész életében elkísérheti a barnát. Fontos, hogy a barna ember vigasztalást találjon az élet szépségében, és boldogságában, ami elérhető számára még ekkor is.
Ha barna vagy, akkor ellenkezel is sokszor, sok mindenkivel, ez is a negatív oldala. Amikor földhöz vered a lábad, úgy, hogy a földbe gyökerezik, összeszorítod a kezed, és kimondod hogy: NEM! Ez barna. A barna kimondja, amit akar, és amit nem akar, a barnával nem lehet bármit megcsinálni.

A barna csak akkor tud igazán örülni, ha ehhez segítséget kap, egyébként lustaságra hajlamos. Azonban ha hozzásegíti magát vagy valaki más hozzásegíti a boldogsághoz, boldogabb életet élhet, mint sokan mások. Nem kell neki semmilyen más dopping, csak maga az életvidámság, ami ott van minden teremtményben, amit képes észre is venni. Kitartó, szeretetteljes, bölcs, hatékony, és ha pozitív, minden élőlény, minden ember, minden állat kedves neki.A barna megrázó is tud lenni. Megrázó, ha nem magának él, nem tudja, hogyan tehetne a kedvedre, bár folyamatosan próbálkozik. A gyermekükön csüngő anyák színe a barna. A túlságos stabilitásra való törekvés a barna. Minden, ami nem akar elengedni, az barna. A barnának súlya van, a barna nehéz, sok tud lenni, és nem ismeri el, hogy sok. Ha nem gondolkozik, butává válik. Kell neki a megújulás, a folyamatos tevékenység, hogy friss maradjon testben és lélekben. A stabilitásra való vágya lustává teszi, és nem engedni, hogy fejlődjön.

A barna riasztó tud lenni, ha nem képes észrevenni, hogy ami körülötte folyik, az nem róla szól. Azt hiszi, hogy minden érte tud lenni, mert olyan sokrétű. Olyan sok rezgés van benne, mindent észrevesz, mindent lát, mindent érez, és mindenről azt hiszi, hogy az övé, ő váltotta ki, ő csinálta, ő a felelős. És ez nagyon bántja, és rágódik rajta, nap, mint nap, akár éveken keresztül is, és észre se veszi, hogy mi történik vele. Csak rágódik és ilyenkor boldogtalan. Boldogtalan, mert azt hiszi, megbántott másokat vagy őt bántották meg, hogy meghatalmazott másokat arra, hogy őt megbántsák, illetve arra, hogy ne vegyék körül a szeretetükkel, amire annyira vágyik. Nagyon vágyik arra, hogy körbe vegyék szeretettel. A természet szeretetére is vágyik, sokat segít neki, ha kimegy, ha csak egy parkba vagy az udvarra. A barnának kell minden, ami a természet, a madarak csicsergése, a szél fuvallata, az eső csepp érintése, a víz morajlása, a patak csobogása. A barnának a természetben jó, és ezt tudja, és érzi, és ki is megy, ha jó állapotba van, ha nem lusta, ha kellően tudatos.
Ha boldogtalan, akkor hibáztat. Ekkor felesleges nekiállni megbeszélni, zsörtölődni, kiakadni, haragudni, annyira felgyülemlett minden benne, hogy már nem lehet látni, mi volt a kezdet, ki volt a tettes, semmit, mert ekkor csak egy nagy káosz-kupac van benne. És ebben a káosz-kupacban nem látszik semmi, csak maga a barna szín.
Érdemes ekkor valamilyen olyan módszert keresnie, ami megtölti értelemmel ezt a káoszt és kifújja belőle a negativitást. A szél és a levegő elem sokat segíthet. Így hát a barna fújja ki magából mindazt, ami nem segíti, amitől már nem tud fejlődni, amitől boldogtalan, mert a boldogság megtalálása számára ez az út.

A boldogság a barna szívében ott lapul és azok szívében is ott van, akik képesek a barnát érezni, megtapasztalni, szeretni. Ekkor készek arra, hogy érzéseiket a földből felépítsék a magasba, ahogyan a gyökér is kiemelkedik a földből és a fa törzsén keresztül, a lombkoronában eléri az eget. Így éri el a barna a boldogságot, a belső békességet a kék égen, ahogy a lombkorona terjed szét a levegőben.

A barna árnyalatai:

A barna minden negatív árnyalatából van kiút, és minden pozitívból lehet túl sok. Amikor használjuk a barnát, észre kell vennünk, ha már nem segít, ekkor vessünk véget a használatának.

A rozsdabarna 
Kedvező szín a léleknek, egy olyan kombináció, ami akkor kell, ha túl sok feszültség ért bennünket. Másrészt ez a színe a gyásznak, és a végtelen borúnak. Akkor alkalmazhatjuk, ha ilyen állapotba kerültünk, ha elvesztettünk valakit, aki nagyon fontos volt. A rozsdabarna segít, hogy felálljunk a porból, a nehézségből és újra indítsuk az életünket. A rozsdaszínben a vörös, a lendület a nehéz barnából. Csak addig használjuk, amíg fel nem fedezzük magunkban a fényt, mert amikor a fény megérkezett, akkor más színt kell alkalmazni.

Feketésbarna 
A feketésbarna olyan szín, ami tágítja a tudatunkat. Az alvilág felé visz, ami akkor szükséges, amikor már kész vagyunk arra, hogy bele lássunk ebbe a tudattalan mezőbe. Azonban csak akkor láthatunk ide, ha már felülről is kaptunk erre engedélyt. Mert ez a tudattalan mező nagyon veszélyes. Mégis szükséges, mert a mi saját tudattalanunkat rejti, a saját tudattalanunkkal nézzünk szembe a feketésbarnában. Azzal a tudattalannal, amit életeink során felhalmoztunk és elrejtettünk olyan területekre magunkban, ahol csak ritkán, kis részeket láthatunk meg belőle. Egyben látva, ez a mező túl nagy törést okozna, és meghasadna a tudat. A feketésbarna segít, hogy elhagyjuk a megismert, tudattalan negatív mintákat. Segít, hogy elengedjünk minden szálat, ami hozzájuk köt, és örökre megszabaduljunk tőlük mi, és mások is. A feketés barnához hozzáférnek a gyógyítok, akik már túljutottak ezen a mezőn, átrágták magukat a tudattalan szörnyűségein, ekkor tudnak másokon is segíteni ugyanebben. A feketésbarna még arra is jó, hogy könnyebben vegyük, ha negatív dolgok érnek bennünket, olyan dolgok, amik értelmetlennek látszanak, és nehézséget hoznak az életünkbe. 
A feketésbarna, ahogy minden más szín is, homeopátiás elven tud segíteni, vagyis hasonlót hasonlóval gyógyít, vagy ami pozitív benne átadja, a lényeg hogy mindig úgy segít, ahogy a legjobb az illetőnek.

Sötétbarna 
A sötétbarna nem múlik el gyorsan az emberben. Mélyre hatol, és pusztítja minden olyan tulajdonságunkat, ami túlhaladott minket azáltal, hogy jól magához szorítja, s a végén már mi magunk nem bírjuk a sok szorítást, és elengedjük őket. Ekkor pedig átváltunk egy másik, világosabb színbe.

Nyugodt, kedves, okos szín, mint minden barna, de ez még jobban. A sötétbarna olyan csábító, aki arra vágyik, hogy mélyen megérintse a szívét, az egész lelkét a kiválasztottjának, de jó értelemben. Téged akar teljes mértékben és csak téged. Boldog lehetsz vele, ha te is hasonlóra vágysz, azonban túlságosan megkötő és megfogó tud lenni. A sötétbarna a barnákhoz méltóan a boldogságra vágyik. Ha barna szerelemre vágysz, viseld fehérneműként, érjen a testedhez, így fejti ki a legjobban hatását. Ágyneműként is alkalmazhatod, vagy körbetekerheted magad vele egy selyemsállal, majd világíts rá napfénnyel vagy lámpával, hogy beboríthassa tested a meleg, szeretetteljes színével.Világosbarna
A világos barnát, akkor viseljünk, ha bánat ért bennünket, de már túl vagyunk a nagy részén, már csak egy kicsi segítségre van szükségünk ahhoz, hogy kiemelkedjünk a maradék barnából.


Barnás rózsaszín
A barnás rózsaszín, mint minden rózsaszínes, a szeretethez kapcsolódik. Általa megtapasztalhatjuk az a szeretet, ami még kihívás a mai kor emberének. Viseljük, ha úgy érezzük, hogy szükségünk van rá,

és vegyük le magunkról, amikor túlfeszítőnek érezzük ezt a szeretetet.

Krémszín-bézs

A krémszín a valódi hódító. Hódít a barna mélységével, és a fény erejével azt a társat találja meg, aki valóban a legjobb számunkra. A bézs szín egyben arcunk színe is. Az arcunk, a testünk, a bőrünk színe segít abban, hogy a megfelelő párt válasszuk magunknak. Amikor jó állapotban vagyunk, és a saját lelkünk sugároz, akkor ez a szín sugároz belőlünk és ezzel csatlakozunk másokhoz, olyan emberekhez, akik kiegészítenek, és akiket valóban tudunk érteni és érezni. A krémszín boldog szín, amit akkor érzünk, ha a szerelem, amiben részesülünk nem csak szerelem, hanem a kiteljesedés. A barna mélysége és az égi fény kiteljesedik, ekkor jön létre a krémszín. Használjuk, ha arra van szükségünk, hogy megtaláljuk hozzánk illő párt, mert lelkünk fényét tisztára mossa, átengedi és magához vonzza azt, amire szükségünk másokban.

Bronzszín 
A bronzszín nem más, mint a hideg, kemény, boldogtalanul sóvárgó ember. A bronz abban segít, hogy az ilyen embert átállítja a boldog szeretet oldalára. Ami a sóvárgását és boldogtalanságát okozza, azt csökkenti azt és elmulasztja. Feléleszti azt a mélyen izzó lángot, ami a bronz fénye kölcsönöz. A bronzban a vörös, a mélyvörös kegyetlen is tud lenni. A bronz barnája viszont egyensúlyt hoz a negativitásban. A hidegséget átvarázsolja boldogító, hevesen izzó parázzsá. 

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Kelemen Dóra Krisztina Tel:06 30 241 7135
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el